Hennep:

Het belangrijkste bestanddeel van alle producten uit de Cannassette familie is hennep; Cannabis L. Sativa. 
Een aantal feiten op een rij:

  • Hennep groeit snel! (circa 3 meter in 100 dagen)
  • Hennep is zuinig met water
  • Hennep zorgt voor een schonere lucht door de opname van CO2
  • Hennep is milieuvriendelijk en beresterk. Het maakt de bodem los met zijn wortels en de plant hoeft niet te worden bespoten.
  • Hennep wordt na het oogsten volledig gebruikt, geen afvalstroom dus. 
  • 1kg Hennep heeft ongeveer 1,84 kg CO2 uit de lucht gehaald.  


Hennep in de Cannassette en Cannassette XL:

Voor de Cannassette en de Cannassette XL wordt de houtvezel uit de hennepplant gemengd met kalkbinder en water. Hierdoor hard het uit en wordt het mengsel zwaar en sterk genoeg voor een akoestisch geluidsscherm voor buiten. Het minimale gewicht voor een geluidsscherm moet 10 kg per m2 zijn. Het soortelijk gewicht van het hennep/kalk mengsel is 300 kg / m3. Ruim meer dan voldoende. 

Hennep in de Cannassette Indoor:

De Cannassette Indoor wordt gevuld met gesneden viltmatten van 100% hennep. Het materiaal weegt ca 160-180 kg / m3. Er worden 4 matten gebundeld met daarvoor een afwerking(zie verderop). 

Magnelis:

Magnelis is een materiaal van Arcelor Mittal en zeer geschikt voor buitentoepassingen. Onder andere de 25 jaar garantie die wordt gegeven en de bescherming zonder extra (milieubelastende) coating maakt het een perfect basismateriaal voor de Cannassette en de Cannassette XL. Lees alles over Magnelis via de volgende link. Magnelis wordt gebruikt voor de Cannassette 2.0 en de XL. Voor de Cannassette Indoor wordt een sendzimir verzinkte rand toegepast.

Optioneel kan de Cannassette en de Cannassette XL eenzijdig of tweezijdig worden afgewerkt met een geperforeerde Magnelis plaat. 

Natuurlijke afwerking:

De standaardafwerking van Cannassette 2.0, de Cannassette XL en de Cannassette Indoor is een op maat gesneden kokosdoek, 800 grams en voorzien van natuurlatex rug om stevigheid te geven aan het textiel. De Cannassette's voor buiten hebben deze kokos afwerking standaard aan 2 zijden, de Cannassette Indoor is eenzijdig voorzien van kokos. Optioneel voor de Cannassette Indoor zijn kurk, akoestisch kurk, textiel (tweedekans, gerecycled, biobased..). Voor specifieke wensen stuurt u het beste even een mail

 Gaasmat:

Voor stevigheid aan het geheel of om te voorkomen dat de kokosmat gaat "wapperen" wordt er gebruikt gemaakt van gaasmatten, ook wel betonstaalmat of dekvloergaas genoemd. Deze matten kunnen zowel verzinkt als onverzinkt zijn.  

Klimplanten:
U doet er altijd goed aan uw geluidsscherm te laten begroeien met klimplanten. De Hedere Hibernica is hierbij de meest gebruikte om verschillende redenen. De voornaamste zijn een snelle groei, bladhoudend in de winter en de plant is niet te kieskeurig als het gaat om de locatie (zon, schaduw etc). De meeste klimplanten hechten